Üniversitemiz Mahmut Kefevi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından  18 Mart-20 Mayıs tarihleri arasında, “Arapça Klasik Fıkıh Metni Okumaları Semineri “düzenlendi.

Mahmut Kefevi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde  Dr. Öğr. Üyesi Sayın Hasan ŞAHİN’ in verdiği Arapça Klasik Fıkıh Metni Okumaları Semineri’nin birinci bölümü olan İbadetlerimiz kısmında, Hanefi Fıkıh Alimi Mevsılî’‘nin Muhtar isimli Arapça eseri okutuldu.

Öğrencilerimizin ilgiyle katılım gösterdiği seminerler kapsamında öğrencilerin başta Fıkıh bilgisi olmak üzere, Arapça metin okuma ve Klasik İslami eserleri anlama becerileri geliştirilmiş olup, Fıkıh kültürü ve alanın güncel konularına değinildi.

Merkez Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Cüneyd AYDIN ve seminer eğitimini veren Sayın Dr. Öğr. Üyesi Hasan ŞAHİN tarafından katılım gösteren öğrencilere Katılım Belgeleri verilerek “Arapça Klasik Fıkıh Metni Okumaları Semineri”  tamamlandı.